Effectieve aanbeveelfactor > 1 ?

27 december 2009

Er zijn inmiddels tientallen reacties. Die lezers vinden het een mooi boek. Daar tussendoor klinken twee soorten kritiek.
1
Te veel, te lang. Hmm, dat kan, want ik wilde zo graag al mijn verhalen kwijt, misschien wel mijn enige kans.
2
De hard boiled Bukowski stijl zet soms kwaad bloed. Er staat geen diepgaand beschreven gevoelsleven in Onderwatermuziek. Tja, het is allemaal heel simpel, recht toe, recht aan. En het leven is ruw. Pats, daar rijdt iemand tegen de vangrail, boem daar is iemand gescheiden. Tss, daar kruipt die bij die in bed. Tussen de regels door, hoop ik, komt er in de muziek een steeds juichender gevoel, wat een ander geluid is dan de ruwe beschrijvingen.

Onderwatermuziek verkoopt ‘niet wonderbaarlijk hard’, aldus de uitgeverij. Hoe moet het dan een succes worden? Sommige lezers (familie, vrienden) kochten een paar exemplaren om weg te geven. Buiten die honderd eerste lezers die het boek kregen is er dus verder geen verkoop-stimulator, laat staan accelerator.

Blijft over de effectieve aanbeveel-factor.
Die moet groter dan 1 zijn.
Als dit zo is, dan neemt de verkoop toe. Is deze factor kleiner dan 1 dan houdt het ook vrij snel op. Zo simpel is het.

Groter dan 1, dat hoop ik natuurlijk, maar ik weet het niet en bij de uitgever weten ze dit ook nog niet, of ze willen me niet teleurstellen.

Haha, de euvele moed om nog iets toe te willen voegen aan de zee van fascinerende informatie die dagelijks beschikbaar is.
Tja, je schrijft omdat je schrijft.
En er groeit al weer een nieuw boek. Bloed kruipt.

Ik wens u een gelukkig 2010.

Wat vindt u?

  1. Johnk524 zegt:

    acquiring equivalent rss snag? Someone who’s going to be aware of nice retort. Thnkx efkcaecbeedd

Wat vindt u?