In de pers

Uit de recensie op 78.nl
http://seventyeight.nl/recensies/onderwatermuziek/
Roeland Schweitzer heeft een bijzonder boek geschreven. De schrijfstijl is bijzonder en groeit een beetje met Erik mee. Als hij nog heel klein is worden kortere zinnen gebruikt en daardoor lukt het om je in te leven in het kleine jochie. Als Erik een volwassen vent is blijft hij behoorlijk kinderlijk. Zo is zijn fictieve broertje nooit ver weg. Aan de ene kant is het een volwassen man en aan de andere kant nog een kind dat soms nauwelijks voor zichzelf kan zorgen. En deze tweezijdigheid is misschien ook wel het boeiende van het boek.  Onderwatermuziek is een onderhoudend romandebuut met een bijzondere hoofdpersoon.
Op vrouw.nl staat een interview over Onderwatermuziek van journaliste Wendy Bosch
 
Vanaf de eerste bladzijde heeft het boek me in z’n greep. Ik geniet van het verhaal, de rauwheid ervan en de schrijfstijl.
lees meer >>>
 

 
Vanaf de eerste bladzijde wordt Erik als familie en leef je mee met hem, Isabel, Jaap en Corinne. De zinnen zijn helder en transparant en zuigen je mee in de wereld van de zestiger jaren, je volgt Eriks tocht naar volwassenheid bijna onder zijn huid. Mooie gelaagde beschijvingen van muziek.

 

 Ako.nl/Bestsellers


DE MUZIEKGENERATIE VAN DE JAREN ’60-‘70

Zelden recenseer ik romans in dit internetmagazine. De uitzondering op mijn regel is echter Onderwatermuziek van journalist en kunstenaar Roeland Schweitzer, die de ontwikkeling beschrijft van een emotioneel sterk verwaarloosd kind, net na de oorlog geboren, dat wel gitaar kan spelen, maar als puber en volwassene niet de vrijheid kan dragen die een muziekcarrière met dope, drank en stress met zich mee brengt. Onhandige liefdes, weggestopt leed, afkicken, terugvinden en overwinnen. Prachtige anekdotes over de Nederlandse rock ’n roll scene en over een gevoelig iemand die muziek zo breed mogelijk wil maken.

Peter den Haring
Nieuwe Tijds Berichten


De roman is geschreven in een rechttoe rechtaan stijl, zonder enige psychologische onderbouwing. Geen van de aangeroerde thema’s wordt op een geloofwaardige manier uitgewerkt. De roman zit boordevol met personages, maar geen van deze personages gaat leven voor de lezer.

http://www.leestafel.info/roeland-schweitzer


Een mooi en zeer levendig boek.

Manus van Gent / Doornse Krant

Lees meer >>>


Met verbeeldingskracht geschreven.

Rijnpost


Een boek vol rock en roll en prachtige verhalen.

Nieuwsbode Heuvelrug