Reacties

 Een goed boek? Te veel of juist te kort? Goed uitgewerkt of steken laten vallen? Ontroerend, inspirerend of afstotend?

Wat vindt u?

Spam en gescheld worden verwijderd, kritiek is prima.

Wat vindt u?

 1. Herman zegt:

  Beste Roeland,

  Via een vriendin kreeg ik ‘ Onderwater Muziek’ te leen. ‘Dat boek zul je vast interessant vinden’, zei ze. Inderdaad pakte de toon van het boek me meteen en heb ik het binnen de kortste keren uitgelezen. Je hebt echt een bijzonder goed boek geschreven ! Nergens zakt het verhaal in en er zijn steeds nieuwe wendingen die je nieuwsgierig maken hoe de hoofdpersoon het eraf gaat brengen. Je beschrijft heel pakkend hoe een jongen de wereld waarneemt, maar niet helemaal begrijpt en ook geen conclusies kan trekken uit wat hij waarneemt. Ik had echt weer even het gevoel zelf een jongen te zijn. Knap geschreven. Gefeliciteerd met zo’n resultaat ! groet, Herman de Raat

 2. Maud van Meijgaard zegt:

  Van begin tot einde zo prachtig, kon niet stoppen. Een week met mijn eigen Erik op een catamaran op het wad….de week pas halverwege, het boek uit.
  Meegenomen in het verhaal met aldoor verrassende wendingen, niet voorspelbaar en zo mooi observerend beschreven vanuit Erik.
  Baal dat ik het uit heb.
  Maud

 3. Dennis Jongste zegt:

  Beste Roeland,

  Waar ik normaal niet veel lees is de vakantie daar een goede gelegenheid voor.
  Met veel ontroering en meeleven in een ruk uitgelezen.
  Van de plannen die dag kwam het niet, te verzonken in het verhaal.
  Het kwam toevallig op mijn pad, maar wat een beleving.

  Bedankt!

 4. Beste Roeland, Je boek gevonden bij de kringloopwinkel. Een mooie plek en toeval bestaat niet. Met ontroering binnen 2 dagen tijdens mijn vakantie in de zon aan het water, gelezen. Dank je voor de ervaring. Mooi geschreven, muziek vertaalt in woorden. Woorden geven beelden. Ik zou het laten verfilmen… prachtig. Onderwatermuziek!
  Ik geef je boek door, zodat anderen er ook van kunnen genieten. Blijf schrijven Roeland. Namasté.

 5. Marianne Gerlach zegt:

  Ik had het boek voor mijn zoon gekocht omdat hij ook gitaar speelt maar ik heb hetzelf eerst gelezen (mijn zoon nog niet) en ik vond het een erg goed boek!
  Het lag bij de boekwinkel voor 3 euro, ik heb er geen spijt van dat ik het heb meegenomen. Jammer dat het niet beter verkocht werd!

 6. Maarten Stratenus zegt:

  Beste Roeland,
  Bij toeval liep ik tegen je boek aan in de bibliotheek. Met enige aarzeling er aan begonnen en het vrijwel een een ruk uitgelezen. Ik heb er erg van genoten. Dit is voor mij een juweeltje. Dank dat je dit boek hebt geschreven.
  Groeten,
  Maarten

 7. Yung zegt:

  Wat een mooi boek! Ik kreeg het als cadeau, een paar jaar geleden. Mooi hoe je vanuit het perspectief van een jongetje meegroeit tot de rockster-in-ruste. Vond het boek helemaal niet te lang, was zelfs benieuwd naar een vervolg (wat gebeurt er met de zoon van Erik bijvoorbeeld).

  Zou ook leuk zijn om de titels van de muziek te delen; nu staan er alleen namen van artiesten.

  Het verbaasde me om bij ‘nieuws’ te lezen dat het boek niet is aangeslagen.

  Misschien tijd voor een revival; sommige hits komen ook pas later tot bloei. Roeland, ben je nog aan het schrijven? Ik hoop het van harte!

 8. Hilde zegt:

  Prachtig boek. De bijzondere manier van schrijven vond ik heel fijn om te lezen. Als een soort trein in een cadans ,op naar het volgende. Vrij van overbodige beschrijvingen. Een aanrader!!,

 9. Wim Aalbers zegt:

  Ha Roeland.

  Uitgelezen en zwaar onder de indruk van je roman.

  Wat een doorwrocht en doorleefd verhaal. Ik werd er helemaal in mee getrokken.

 10. age joustra zegt:

  Beste Roeland,

  Mooi hoor. Een pareltje. Gelezen boeken gaan bij ons naar een kennis, naar bol.com voor de 2e handsverkoop, of naar de muziekvereniging voor de rommelmarkt. Heel soms mag er eentje blijven. Een heel bijzondere. Die krijgt een plekje in de boekenkast. Jou boek ook, hij staat er al.

  Bedankt,

  Age

 11. Hoi Roeland,

  Wat een pakkend boek: in het begin moest ik erg aan de staccato stijl wennen, maar hoe verder ik in het boek kwam hoe meer ik het ritme aanvoelde. Meeslepend, ontroerend, vertederend. Prachtig hoe je de muziek van KEM bijna voel- en hoorbaar weet te beschrijven.

  Heerlijk boek!

  groet,
  Erwin

 12. Anita Link-Schuyer zegt:

  Getipt door dochter Arlette ben ik in dit boek beland wat ik in een adem heb uitgelezen, balend dat ik het moest onderbreken om te koken etc. Dat overkomt me niet vaak.
  Ik vind het verhaal boeiend, ontroerend en optimistisch. Ondanks alle leed en tegenwerking gloort er telkens weer licht.
  Dank voor de mooie uren die me een stukje lichamelijke pijn hebben doen vergeten.
  Anita Link

 13. Tineke Laarhuis zegt:

  Roelabnd,

  bedankt voor je mailing, maar ik heb je boek al gelezen. Vooral het eerste deel vond ik prachtig!

  groet
  Tineke Laarhuis

 14. Koos zegt:

  Ha Roeland, ga het boek asap aanschaffen. Ben schatplichtig aan deze muzikale periode. BTW en Just in case: met onze band Bad Bird maken wij muziek uit deze periode.

  Groet,

  Koos

 15. anne kooijman zegt:

  Sla net het boek dicht.
  Heb genoten en meegeleefd.
  Knap hoe jouw woorden je in een sfeer en gevoel trekken waar je voorlopig in wil blijven. Het zal nog lang nazinderen vermoed ik.

  Dank je wel!

 16. Ben zegt:

  Roeland, nu je er weer bent: ik wilde je nog steeds een keer vertellen dat
  ik Onderwatermuziek een érg mooi boek vind, waar ik bij menig popmuzikant
  onmiddellijk aan moet denken.

  Groet,

  Ben

Wat vindt u?