week 3: Een wondertje?

6 oktober 2009

Het boek is nu ruim twee weken uit. De eerste groep mensen (vooral familie) heeft het uit en gaf een reactie.

 ‘Lijkt op John Irving’ zei mijn leraar Jac Vroemen. De vergelijking met Murakami van Jaap Peerbolte mag er ook zijn.  

‘Doet Denken aan Herman Brood.’  Tja, onvermijdelijk, ik leerde Herman vrij goed kennen toen hij 22 was en ik 16 en het boek gaat zeker ook over rock and roll.

Negatieve reacties, die hoor ik natuurlijk minder: ‘moest wel even wennen aan je schrijfstijl.’ Een lezeres vindt dat Erik maar niet echt volwassen wordt. Aardig is deze reactie: ‘Je hebt mijn nachtrust verprutst (2x). ‘ Mooi, maar een beetje te lang’, zei een lezeres. Een ander is echter al benieuwd naar het vervolg.

Door Jaap die Onderwatermuziek ‘echt geweldig’ vond, ga ik zondag aanstaande naar Cuby & the Blizzards in de Gigant in Apeldoorn.

Ik kijk in boekwinkels of Onderwatermuziek er ligt, soms wel, soms niet. ‘Zal ik het voor u bestellen, meneer?’ Nou ehh, nee, ik koop wel een ander boek. ‘Kiestoon’, van Basje Boer, gekocht. Ze is een paar jaar van de Rietveld Academie. Een trend? Kunstenaars die een boek schrijven? Ook Anton Valens is kunstenaar en schrijft nu boeken waaronder het recente ‘Vis’.

Op een dag meldde de uitgever 8 bestellingen. Tja, zo duurt het een jaar voordat de eerste druk is uitverkocht.

En dan gebeurt er een wondertje. Een dame laat weten dat het boek meer aandacht verdient en ze wil 1000 euro betalen voor een paar advertenties in de boekenbijlage van NRC Handelsblad. Ik bericht de uitgever, maar die is al dagen in vergadering.

Over drie weken verder.